Minggu, 29 April 2018

Pavo İle Tarım Daha Verimli


2018-04-06_14-50-23.png
Genelde göz önünde olan veya çok takip edilen, hakkında çok fazla materyal bilgi ve kaynak bulunan icoları yazmaya çalışıyorum. Bugünün yazısı bu kategorilerin hiç birine girmiyor. Tesadüfen denk gelmesem haberim olmayacağı kadar az materyal az bilgi ve az farkındalık içeriyor. İnanıyorum ki icoları çok yakından takip eden bir çoğunuzun bile dikkatini çekmemiştir çünkü gerçekten gizli kalmış bir proje şu ana kadar. Belki bu dakikadan sonra pazarlamasını hızlandırırlar ya da kripto dışarısından insanlar ile yatırım amaçlı konuşma halindeler. Eğer bunlar olmayacaksa muhtemelen başarısız olabilecek ve tüm dünyaya fayda sağlayabilecek olan bir proje olarak kalacak Pavo!
Dedim ya genelde bu tarz projeleri yazmıyorum hatta haberim bile olmuyor diye; Pavo'dan haberim olunca projenin dünyaya fayda sağlayabileceğini düşündüm ve en azından bir yazı ile sınırlı da olsa katkı sağlamak istedim. Mevcut halinde 5 trilyon dolarlık bir pazar hayvancılık ve tarım alanı. 2050'ye geldiğimizde insanların kalori ihtiyacı %70 daha fazla, nüfusun ise 10 milyar kişiye yaklaşacağı düşünülüyor. Ancak bu kadar insanı ve bu kadar artan ihtiyacı karşılayacak bir üretim gerçekleştirilebilir mi? Dünyanın çeşitli yerlerinde şu anki artmamış haliyle bile insanların açlıktan kırıldığını veya çok yetersiz beslendiğini söylemek mümkün. Ayrıca en azından ülkemiz bazında, tarım alanlarının ve besilerin gerek yanlış kullanım gerek yanlış stratejiler dolayısıyla her geçen gün azaldığı da malum.
Peki bu durumlarda Pavo ne yapabilir. Tarım alanlarını veya tarıma yönelen insanları arttırabilmek Pavo'nun yapabileceği bir şey değil. Ancak Pavo yapabileceği en mantıklı şeyi bulmuş ve hayvancılık ile tarımın çok daha verimli bir şekilde yapılabilmesi için bir platform oluşturmuş. Bu platform'un dayandığı şey ise internet of things yani nesnelerin interneti. Buna göre pavo, data sensörleri ile gerekli kritik bilgiler ediniyor, oluşturduğu sanal zeka bu bilgiler ile gelişiyor ve daha iyi, daha verimli ve daha kaliteli ürün yetişitirmek için çiftçilere yol gösteriyor. Bu yol göstermesi sayesinde verimde %30'a varan bir artış gerçekleşebiliyor.
2018-04-06_15-18-02.png
Ekosistemin para birimi pavo tokenları olarak belirlenmiş. Platformu kullanabilmek ve ulaşabilmek bu tokenlar ile sağlanabiliyor. Açıkçası ülkemiz çiftçisinin kısa vadede verimlilik için kripto bazlı bir nesnelerin interneti çözümünü kullanacağını çok öngöremiyorum ancak bir noktada yeterli gelişimi sağlarsa, bizim ülkemizde de yeteri kadar kullanıma ulaşacaktır.
Sonuç olarak, şu ana kadar çok sessiz ilerlediğinden dolayı nasıl bir başarıya ulaşacağından emin olamadığım bir ico olan Pavo'nun projesini dünya geneli için gerekli ve doğru buluyorum. Sürekli artan bir ihtiyaç ve azalan veya sabit kalan, en iyimser ihtimalde çok az artan bir arz ile karşı karşıyayız. Elimizdeki kaynakları daha verimli kullanmamız tüm sorunları ortadan kaldırmayacaktır belki ama bir başlangıç olacaktır. Herkese uzun vadede faydası dokunacağına inandığım bir proje olan Pavo'nun pre-ico'su üç gün içerisinde başlıyor, izlemekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

BNX FINEX - Your Crypto Banking Financial Solution

  Hi everyone ... I'm here to tell you all by writing a review to introduce a very unique new project called BNXFINEX , so for that, con...